Hva sier de som har hatt ulykker

Under finner du noen historier som er blitt fortalt til oss fra MC førere som har hatt ulykker hvor de har kjørt med Helite airbag produkter.

Feedback nr 1

Motorsykkel. BMW 1250RT

MC Jakke: Helite Touring Airbag

MC Bukse: Dongeri aramid

Helite Produkt: Touring Airbag jakke, mekanisk utløsning

Sted: E69 på veg fra Nordkapp

Dato: 27/5-22

 

Hendelse:

Kjørte alene på veg tilbake fra Nordkapp, på veg ut la jeg merke til at det var noe grus i veien i en sving, men at det var et spor som var rent. På veg tilbake tok jeg igjen en hjullaster like før denne svingen. Jeg kjørte forbi denne, noe som gjorde at jeg ikke traff det rene sporet jeg hadde planlagt. Farten var ca 60 til 70km/t. Fikk først en sleng som jeg klarte å rette opp, så en ny før framhjulet treffer et hull i veien som endrer retning på sykkel og meg over på motsatt side og i autovern, jeg blir slynget flere meter opp i luften før jeg lander i grøften. Airbag er da fullt oppblåst og låser hodet under hjelmen og pakker inn overkroppen. Heldigvis lander jeg på et ganske flatt underlag, men brekker 8 ribbein på 2 steder på venstre side, samt 2 ribbein på høyre side. Fikk også en del skrubbsår på begge ben.

 

Kommentar: Jeg tror at om jeg ikke hadde hatt airbag systemet så er det ikke sikkert jeg hadde kunnet fortelle om det.

Kanskje unødvendig å si, men jeg kjøpte ny Helite Airbag jakke før jeg begynte å kjøre MC igjen.

Saken er omtalt i Nordkapp radio sin nettavis.


Feedback nr 2

Motorsykkel. Yamaha Tracer 7

MC Jakke: Bullfighter

MC Bukse: Kevlarbukse fra Bullfighter

Helite Produkt: Turtle Hi-vis, mekanisk utløsning

Annet utstyr. Rukka Skinn hansker

Sted: Nær E18 Gulli, Tønsberg

Dato: 24/8-20

 

Hendelse:

Kjørte alene i en rundkjøring i ca 40km/t da det kommer en bil inn i rundkjøringen som ikke overholder vikeplikten. Denne bilen har en fart på ca 60km/t idet den treffer bakhjulet mitt, jeg velter og blir kastet av MC og opp i luften før jeg lander og sklir et godt stykke bortover asfalten og treffer midtrabatten.

 

Kommentar: Er ikke godt å si hva slags skader jeg hadde fått uten airbagsystemet men airbagen fylte opp mellom skuldre og hjelm slik at hodet var stabilisert, samtidig som hele overkroppen var pakket inn. Jeg var så høyt at jeg så ned på sykkelen fra luften, så fallet og kreftene involvert har vært betydelige.

 Saken er omtalt Tønsberg blad: https://www.tb.no/5-76-1355707


Feedback nr 3

Motorsykkel. Yamaha Offroad (XT660Z Tenere)

MC Jakke: Bullfighter Cordura

MC Bukse: Bullfighter Cordura (med ekstra cross knebeskytter og hoftebeskytter)

Helite Produkt: Turtle Hi-vis, mekanisk utløsning

Annet utstyr: Acerbis ryggskinne, piggdekk Mitas T644 Extreme

Sted: Oslo (Ekebergsletta)

Dato: 2016

 

Hendelse:

Jeg har vært helårs motorsyklist i over 20 år. Hendelsen skjedde i 2016 ca. Jeg hadde smurt kjedet med kjedespray, og vært uheldig å få litt klissete smøring på dekket. På sommerføre slites sånt av fort, men på vinterføre blir det sittende lenge. Resultatet ble at jeg mistet veigrepet i sving og skled sidelengs i ca. 50km/t på vei til jobb. På sykkelen ble det små skader (speil, vindskjerm, GPS feste)  siden jeg har veltebøyler. På kroppen ble det ingen skader, Ikke engang ett blått merke. Jakka fikk friksjonsskader på albuen og måtte byttes. Kjører alltid med dress med CE godkjent polstring i tillegg til Helite vesten i Norge, Helite vest og lettere bekledning ved leie av MC i utlandet. Skadene i dette tilfellet ble så små at jeg ikke gadd å melde det til forsikringsselskapet. Jeg satt i ny patron i vesten da jeg kom på jobb og kjørte hjem som normalt senere. Det gikk jo ganske greit egentlig. :-)


Feedback nr 5

Motorsykkel. Triumph Thunderbird

MC Jakke: Helite

MC Bukse: ??

Helite Produkt: Helite Touring Airbag jakke, mekanisk utløsning

Sted: Hurum

Dato: Mai 2020

 

Hendelse:

Kjørte i trafikk etter noen biler med god avstand, men var uoppmerksom et sekund mens bilen foran bremset opp for å ta av fra veien. Når jeg oppdager dette panikkbremser jeg med følge at forhjulet låser seg og sykkel velter, jeg blir kastet av, airbag fyller seg opp og låser hodet samtidig som hele overkroppen er pakket inn. Lander på hender som jeg prøver å ta meg for med. Sklir en del bortover veien, men stopper heldigvis før jeg treffer bilen eller noe annet.

Kommentar:

Skader i hender etter at jeg har tatt meg for, men Ikke godt å si hvilke andre skader jeg ville fått om jeg ikke hadde hatt airbag systemet.


Feedback nr 8

Motorsykkel. KTM 1290 Super Duke,

MC Jakke: ?

MC Bukse

Helite Produkt: Turtle 1 Hi-Vis vest mekanisk utløsning

Sted: Nærheten av Rosendal i Hardanger

Dato: sommer 2019

 

Hendelse:

Kjørte sist i et følge med 5 MC. Kom over en tre bro som lå like ved en foss. Reagerte på at her var det virkelig fint og jeg ville kikke litt mere, slapp derfor gassen, noe som førte til at bakhjulet låste seg. Farten var ca 40 km/t og siden det var en trebro som var våt av vann fra fossen skled sykkel vekk under meg. I utgangen av broen er det en høyresving og jeg skled da med god fart inn i autovernet med hodet først. Helite Airbag systemet var da fullt aktivert og fylte opp mellom skuldre og hjelm slik at nakken var helt avstivet og hele overkroppen var pakket inn.

 

Kommentar: Heldigvis så gikk det bra med både meg selv og MC, man vet jo ikke hvordan dette hadde gått uten airbag, det kunne fort blitt en nakkeskade.

Min største bekymring etter hendelsen var at jeg nå måtte kjøre resten av turen uten et fungerende airbag system da jeg ikke hadde med meg reservepatron.