Om oss

 Helite historie

The Hippios - the first Air Jacket for Horse Riders.The 'Original' Air Jacket, used by over 30,000 riders worldwide. The new 'Blouson' Air Jacket by Helite - the ultimate combination of safety and style.

Historien om Helite, det startet med Hang gliding!

 

Helite ble grunnlagt i 2002, etter at Gérard Thevenot hadde jobbet nesten 30 år innen Hang Gliding industrien, som en pioner, produsent og ingeniør i hans eget firma, La Mouette.  Den første ideen innen Helite var å utvikle air bag løsninger for hang glidere. Gérard vant en prestisjetung Fransk innovasjons pris for sin første airbag. Hans passion for sikkerhet vokste fort og mange kastet inn nye ideer om hvor bra det ville vært å hatt bedre beskyttelse for motorsyklister, hest ryttere, snøskuter førere, ski kjørere etc.

 

Motorsykkel segmentet var det opplagte stedet å begynne ettersom det allerede var noen aktører som hadde prøvd seg med noen lignende produkter i markedet. Det var bare noen få elementer igjen som måtte løses og forbedres før man hadde et produkt som var så effektivt, sikkert og pålitelig at markedet ville akseptere det.

Den første vesten for ryttersport, The Air Jacket ble utviklet kort tid etter ettersom utløser mekanismen ville bli veldig lik den for motorsykler. Ved en ulykke eller fall vil rytteren bli separert fra hest/motorsykkel. I 2004 lanserte Helite sin første jakke spesielt utviklet for ryttersport kalt Hippios. Den var under konstant utvikling, fikk hele tiden tilbakemeldinger og ble forbedret på en rekke områder:

- Raskere utløsning / oppblåsing
- Forbedret air-bag fasong
- Sterkere og lettere materialer
- Mer praktisk og komfortable
- enklere tilkobling
Solgt under merkenavnet Point Two, har Helite revolusjonert sikkerheten for ryttersport.

 

Selv om Helite allerede hadde et godt produkt var det vanskelig å nå frem til kundene. Dette endret seg da Helite møtte en veldig motivert Engelskmann med gode kontakter. Point Two ble etablert for å markedsføre og distribuere Helite’s Air vest, som på den tiden hadde en åpningstid på ca 0,2sekunder!  (Helite Air Jackets blåser seg nå opp på 0,1 sekund)

 Vår Air vest nådde endelig ut til rytterne og ble et respektert og verdsatt sikkerhets produkt innen ryttersport. 
 Under de Olympiske leker i London i 2012 brukte 14 landslag airbag utstyr fra Helite.

Den tekniske ekspertisen hos Helite er helt i tet og vokser stadig med nye dedikerte, entusiastiske og kreative medarbeidere. 

Utviklings prosess

Den store variasjonen av prosjekter for forskjellige sporter og aktiviteter har gitt Helite anledningen til å bli kreative og bruke lærdom og ideer fra en aktivitet over til en annen.
Prosjekter har variert fra å utvikle en oppblåsbar enhet for en teater skuespiller som skulle blåse seg opp gradvis gjennom hele teaterstykket til å utvikle en airbag for tog førere som skal beskytte deres bryst og må blåses opp utrolig raskt.
Helites partnerskap med store firmaer, og store nettverk med offentlige administrasjoner, organisasjoner og universiteter åpner for rask informasjonsflyt, presise statistikker og vitenskapelige dokumenterte resultater.

 

Men den beste motivasjonen og viktigste informasjonen for Helite er tilbakemeldinger fra kunder og brukere der ute. Om du har noe du vil fortelle oss, ikke nøl med at kontakt enten til johansen Produkter eller direkte til Helite gjennom deres hjemmeside, som listet under.
For mer informasjon sjekk ut:

www.helite.com

Om Johansen Produkter,      fra 1/1 2023 bytter vi selskapsform til Helite Norge AS

Johansen Produkter har importert Helite airbag vester til Norge siden 2004 og vi registrerer stadig økende etterspørsel etter produktene, det totale salget i Norge har nå passert 2300 enheter. Med flere 10 talls sikre redninger.

Selve produktene er spesialdesignede jakker og vester for motorsykkel bruk med innebygget airbag system. Les mer om hvordan produktene virker under "system" siden. 

Vi ser at flere profesjonelle MC kjørere rundt om i verden ønsker den ekstra sikkerheten de får ved bruk av airbag vest under kjøring, og har gått til innkjøp av airbag vester fra Helite. Dette gjelder offentlige myndigheter som Politi, forsvaret, skoler, og vegvesen (bilsakkyndige), i Japan, Spania, Frankrike,  Belgia, og også i Norge. Vi har pr i dag solgt vester til en mengde kjøreskoler over hele landet, samt til Statens vegvesen, hvor sensorer over hele landet bruker Helite vester når de har MC kandidater til oppkjøring.

Våre air bag vester setter en ny standard når det gjelder mc sikkerhet. Skaff deg en, før du trenger den.